top of page

Muurkaatsen op de tweede draaidag

Een paar dagen na de eerste draaidag stond de tweede alweer op het programma! Dinsdagavond ben ik met cameraman Dirk Hofstede naar Beetgumermolen geweest, waar we een afspraak hadden bij de familie Steenstra. Zowel zus Nelie Steenstra als broer Tjisse Steenstra kaatst op Hoofdklasseniveau, maar beiden doen daarnaast ook fanatiek aan het muurkaatsen. Tijd dus om daar een kijkje te gaan nemen.

Onderin de kelder van het huis waren beide al fanatiek aan het muurkaatsen. Ideaal, zo'n ondergrondse trainingsruimte. We hebben daar mooie beelden gemaakt en zijn vervolgens naar de spiksplinternieuwe sporthal in Minnertsga gegaan. De opening is pas vrijdag, maar wij mochten er al opnames maken. In die sporthal staan namelijk ook twee muren, waar gekaatst kan worden. Ook Cornelis Terpstra en Hans Wassenaar kwamen even langs om te figureren!

Voorafgaand was ik erg benieuwd naar wat het Friese kaatsen nou kan leren van de andere varianten, zoals het muurkaatsen. Daar heb ik een antwoord op gekregen van Tjisse en Nelie! Benieuwd? Kijk dan naar de reportage die half mei wordt uitgezonden in Bynt op Omrop Fryslân!


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page