top of page

Eindelijk: De eerste draaidag!

Na maanden van voorbereiding was het vandaag eindelijk zover! De eerste draaidag stond op het programma. Zondagochtend konden we terecht bij de kaatsschool in Arum. Vanaf 10.30 uur werd er daar getraind door zo'n zeventig jonge en talentvolle kaatsers. Samen met cameraman Thomas Overal waren we ter plekke om het vast te leggen.

We werden perfect opgevangen door onder andere Tuno Schurer, een van de oprichters van de kaatsschool in Arum. Hij is zelf een oud-topkaatser en legde uit dat hun manier van werken is dat ze zoveel mogelijk oud-kaatsers willen hebben als trainers. Een ontwikkeling die je in andere sporten ook veel ziet. Denk maar aan Heerenveen en Cambuur, waar oud-spelers als Tieme Klompe, Jeffrey Talan, Dennis van der Ree en Sandor van der Heide trainer zijn.

Na de start van de training hebben we bij alle drie de leeftijdsgroepen beelden gemaakt. Mooi om te zien dat er, zelfs bij de jongste categorie, al heel fanatiek gekaatst werd. De oudste leeftijdscategorie had het helemaal goed voor mekaar. Daar was Gerrit Okkinga in de weer met het filmen van delen van de training met zijn iPad. Ze hebben dus de beschikking over een heuse video-analist. De jonge kaatsers konden het vervolgens terug kijken en zo evalueerden ze bijvoorbeeld de opslag, de positie in het perk en de uitslag.

Toen de trainingen ten einde waren, hebben we nog interviews opgenomen met een aantal jonge kaatsers en Tuno Schurer. Hoe kijkt de jeugd naar het Fryske keatsen? Een interessante vraag, waar we mooie antwoorden op hebben gekregen. Al met al een mooie eerste draaidag. Op naar de volgende!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page